11 לוחמים עם פוסט־טראומה מהמלחמה, המטופלים בעמותת נט"ל, השתתפו במסע מוטורי מאתגר וייחודי בדרום. "נוצרת הפנמה של האפשרות להנאה, תנועה, התמודדות - ומסוגלות לחיים ולעתיד"
אפרת שפרוט, מנכ"לית עמותת נט"ל המעניקה סיוע נפשי לנפגעי טראומה מטרור ומלחמה, לא דמיינה שתצטרך להתמודד עם מלחמה כמו זו שאנו חווים היום. מאז פרוץ המלחמה שילשה העמותה את היקף פעילותה והיא נותנת מגוון מענים לנפגעי טראומה: משורדי המסיבות, המפונים וניצולי העוטף ועד לאנשי כוחות הביטחון החירום ונפגעי טראומה
רעיית נשיא המדינה, מיכל הרצוג, אירחה מפגש שיעסוק בנושאים הרלוונטיים ביותר עבור משרתי המילואים • המילואימניקים ובני משפחותיהם הביעו טענות על נטל כבד, חוסר שוויון ותגמולים לא מספקים • "כשאנשים נמצאים בסבב המי-יודע כמה במילואים, זה הזמן לפעול בצורה הכי פרקטית ולרדת לרזולוציות הכי קטנות", אמרה הרצוג בפתיחת המפגש.
האירוע, שנערך בהשתתפות אנשי מקצוע ונציגי צה"ל ומערכת הביטחון, עסק בהרחבת מעגלי התמיכה והסיוע עבור מילואימניקים ובני משפחותיהם. מיכל הרצוג: "לתת מענה לצרכים מהשטח"
אירית אלוני מקבלת מדי יום עשרות פניות למחלקה הקלינית בעמותת נט"ל, המסייעת בטיפולים נפשיים: "כבר 11 חודשים שהמתח לא יורד, הגענו מ-300 ל-3,000 מטופלים, וזו רק ההתחלה"
מבט מזוגג בעיניים, היעלמות מהעבודה, פתיל קצר - התסמינים של עובדים שנמצאים בטראומה מופיעים במקומות עבודה רבים. החל ממערכים לטיפול נפשי ועד התנדבות ככלי לריפוי: איך מתמודדים בחברות הגדולות במשק עם הטראומה הלאומית?
פרופ’ רבקה תובל – משיח, הפסיכולוגית הראשית של נט”ל ומומחי לטראומה מסבירה מה ההשלכות הנפשיות והחברתיות של אירועים טראומטיים, ואיך מטפלים והסביבה יכולים לעזור.
על רקע המצב נדרשת התמודדות משמעותית עם לחץ ומתח נפשי גם ברמה האישית וגם הקהילתית. מה שחשוב לדעת, מאת איריס ווגמן, עו”ס קלינית מנהלת המרכז הרב תחומי ללימודי טראומה נט”ל.
כמעט כל ישראלי הושפע מהאירועים הקשים של הימים האחרונים. אז הפעם, אנחנו מסתכלים אל הנפש של ישראל, הפעם אנחנו עם מה שמכונה מצב של טראומה לאומית. באירוח פרופ’ רבקה תובל משיח, פסיכלוגית ראשית נט”ל.
שוק העבודה מעלה הילוך וממשיך לחזור לפעילות בצל הטראומה הקולקטיבית הנוגעת בכולנו, ולרבים קשה מאוד לחזור לעבוד ולעמוד בציפיות, מה שמהווה אתגר גדול לכולנו, אך למתמודדים עם פוסט טראומה ולמעסיקים בפרט. האזינו להסכת “איך ממשיכים” של כאן תרבות בהנחיית תומר מיכלזון, שבו התארחה שקד אריאלי, מנהלת תחום פיתוח אישי וקריירה בעמותת נט”ל, המסבירה איך לחזור לעבוד, איך כדאי לנהל עובדים בשגרת מלחמה, ועל החשיבות של שמירה על שוק העבודה למען החוסן הלאומי של מדינת ישראל.
ישראל נמצאת בטראומה לאומית – זה הזמן להקמת מרכז טראומה לאומי, מהאירוע המזעזע של 7.10 אלפי גברים ונשים צפויים להיות פוסט טראומטיים. מה הסימנים לתגובת טראומה קשה? מה הכלים להתמודדות? מה ההשלכות למקרים לא מטופלים?.